ΙΑ’ ΕΝΩΣΗ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ 2018

Η ΙΑ’ Ένωση Σωματείων Αντισφαίρισης Νότια-Ανατολικής Αττικής προκηρύσσει Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Αντισφαίρισης Ανδρών – Γυναικών Γ΄ κατηγορίας Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου Σαββάτο 8 Δεκεμβρίου και Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018.Με δικαίωμα σύν- πλήν μιάς ημέρας.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα Σωματεία - Μέλη της ΙΑ’ Ένωσης τα οποία δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Α΄ και στην Β΄ κατηγορία του Πανελλήνιου Διασυλλογικού Πρωταθλήματος Ανδρών – Γυναικών 2018.

Τα Σωματεία που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρωτάθλημα της Γ΄ κατηγορίας, έχουν ως εξής:

ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΑΝΔΡΩΝ

Α.Α.Α.ΑΛΙΜΟΥ

Α.Α.Α.ΑΛΙΜΟΥ

Α.Ν.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Α.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑ 2000

Α.Ο.ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΦΙΛΙΑ 2000

Α.Ο.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ<<ΜΙΛΩΝ>>

Α.Ο.Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ<<ΜΙΛΩΝ>>

Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ

Α.Ο.ΤΑΤΑΥΛΑ ΚΩΝ/ΛΕΩΣ

Α.Ν.Σ.ΕΛΛΗΝΙΚΙΩΤΩΝ

Α.Ν.Σ.ΕΛΛΗΝΙΚΙΩΤΩΝ

Α.Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Α.Κ.ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ

Α.Σ.ΠΑΠΑΓΟΥ

Α.Σ.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Σ.ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Ο.Α.ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Α.Σ.Ε(( ΘΗΣΕΑΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ))

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

Γ.Σ.ΗΛΙΟΥΠΟΗΣ

Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ν.Ο.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ο.Α.((ΝΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ))

Ο.Α.((ΝΙΚΗ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ))

Ο.Α.ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Ο.Α.ΧΟΛΑΡΓΟΥ

Α.Ο.ΑΜΥΝΤΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Α.Ο.ΚΑΒΟΥΡΙ

Α.Ο.ΑΜΥΝΤΑΣ ΥΜΗΤΤΟΥ

Α.Ο.ΚΑΒΟΥΡΙ

Α.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Α.Σ.ΠΕΡΑ

Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

Ο.Α.ΚΑΛΑΜΑΚΙΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ((ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ))

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ((ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ))

Α.Ο.ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ

Α.Ο.ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

   
 

Α.Ο.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

     

Το κάθε Σωματείο συμμετέχει με μία ομάδα.

 • Η κάθε ομάδα συμμετέχει, με 2 παίκτες-τριες (υποχρεωτικά) και 2 αναπληρωματικούς-ές(προαιρετικά), καθώς και με έναν προπονητή-τρια (υποχρεωτικά). Στην περίπτωση που κάποια ομάδα αδυνατεί να έχει προπονητή-τρια, μπορεί να συμμετάσχει και αντί για προπονητή να οριστεί από το Σωματείο ένας αρχηγός, ο οποίος-α μπορεί να είναι και κάποιος-α από τους-τις παίκτες-τριες της ομάδας.

 • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν παίκτες γεννημένοι από το 2004 και πριν.

 • Βάση του Κανονισμού προπονητών Αντισφαίρησης άρθρο 9παρ. 3 όποιος κατέχει Άδεια Άσκησης Επαγγέλματος Προπονητών από την Γ.Γ.Α δεν μπορεί να διατηρεί την αθλητική του ιδιότητα και να αγωνίζεται σε επίσημους αγώνες αθλήματος,εκτός εάν έχει καταθέσει την άδεια του στην Ομοσπονδία.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Τα Σωματεία μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο Πρωτάθλημα μέχρι τις 03/12/2018 ημέρα Δεύτερα και ώρα 20:00 ως εξής:

Με e-mail στο info@iaenosi.gr

Ομάδα που δεν έχει δηλώσει συμμετοχή στις προβλεπόμενες ημερομηνίες δεν θα γίνει δεκτή στο πρωτάθλημα.

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Δικαίωμα απόσυρσης έχουν οι ομάδες μέχρι την Τρίτη 04/12/ 2018 και ώρα 11:00 πμ.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΑΘΛΗΤΩΝ: Αριθμός Μητρώου ΕΦΟΑ (Δελτίο).Κάρτα ασφάλισης ΕΦΟΑ.Μέ διαιτησία με ποινή αποκλεισμού σε περίπτωση άρνησης.

ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΈΛΕΥΣΗΣ ΟΜΑΔΩΝ:

Η ημέρα και η ώρα προσέλευσης των ομάδων (signin) θα ανακοινωθεί στης

05/12/2018 από το site της ΙΑ’ ΕΝΩΣΗΣ.

ΠΑΡΑΒΟΛΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Παράβολο Συμμετοχής 35,00 € ανά ομάδα

ΕΠΙΔΙΑΙΤΗΤΗΣ : ΚΑΖΑΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ (6972028058)

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΓΩΝΩΝ: ΣΠΑΘΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ (6944396371)

ΙΑΤΡΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ: ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΕΝΩΣΗΣ: Την Ένωση μας θα εκπροσωπήσει ο Έφορος αγωνιστικού κ. ΣΠΑΘΗΣ ΠΟΛΥΚΑΡΠΟΣ .

ΕΔΡΑ ΑΓΩΝΩΝ:

Η έδρα αγώνων:Α.Ο.Α.ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ(ΕΒΕΡΤ 1&ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ)

ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:2109930452

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ:Green set.

2συν2

ΤΡΟΠΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ:

Ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων που τελικά θα συμμετάσχουν στο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών θα αποφασιστεί και ο τρόπος διεξαγωγής του από την Ένωση:

Η σειρά των αγώνων κάθε συνάντησης θα είναι:

No 2 vs. Νο 2

No 1 vs. Νο 1

ΔΙΠΛΟ

Οι αγώνες των μονών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets, με tie-break 7 πόντων σε κάθε set. Οι αγώνες των διπλών θα διεξαχθούν στα 2 νικηφόρα sets (6 games) με tie-break σε κάθε set χωρίς πλεονέκτημα (no-ad scoring system) και σε περίπτωση ισοπαλίας (1-1 set) θα διεξάγεται ένα match tie-break των 10 πόντων.

Στην περίπτωση που κάποιος παίκτης τραυματιστεί, πριν την έναρξη του αγώνα του και δεν υπάρχει αναπληρωματικός, η ομάδα συνεχίζει να αγωνίζεται κανονικά, με τη σειρά που έχει αρχικά δηλωθεί, χάνοντας όμως τον αγώνα του τραυματισμένου παίκτη-τριας με σκορ 6-0, 6-0.

Εφιστάται η προσοχή στο άρθρο 31 των κανόνων τένις I.T.F. «Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού σε αγώνα ομάδων ένας παίκτης μπορεί να δέχεται οδηγίες από τον προπονητή του, ο οποίος κάθεται μέσα στο γήπεδο, μόνο όταν γίνεται αλλαγή πλευράς γηπέδων, όχι όμως όταν οι παίκτες αλλάζουν γήπεδα στο tie break».

Σε περίπτωση ισοβαθμίας 2 ή περισσοτέρων συλλόγων η κατάταξή τους προκύπτει σύμφωνα με τον κανονισμό της I.T.F. για αγώνες μεταξύ χωρών σε group (Davis Cup/Fed Cup), που έχει ως εξής:

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ I.T.F. ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣTO GROUP ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑ ROUND ROBIN

Η κάθε συνάντηση αποτελείται από 3 αγώνες (δύο μονά και ένα διπλό).

Ο σύλλογος που θα κερδίσει την πλειοψηφία των αγώνων σε μία συνάντηση, αποτελεί τον νικητή της συνάντησης, και κερδίζει έναν βαθμό.

 1. Αν δύο σύλλογοι έχουν ίσο αριθμό βαθμών, το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσά τους θα κρίνει τον νικητή.

 2. Αν τρεις ή περισσότεροι σύλλογοι έχουν ίσο αριθμό βαθμών, ακολουθείται η ακόλουθη διαδικασία:

 • Ο αριθμός των κερδισμένων αγώνων κρίνει τον νικητή.

 • Αν οι κερδισμένοι αγώνες είναι ίσοι, το ποσοστό των κερδισμένων σετ προς τα παιγμένα σετ εναντίων όλων των συλλόγων του group, κρίνει τον νικητή.

 • Αν το ποσοστό των κερδισμένων σετ είναι ίσο, το ποσοστό των κερδισμένων games προς τα παιγμένα games εναντίων όλων των συλλόγων του group, κρίνει τον νικητή.

 • Αν εξακολουθεί να υπάρχει ισοβαθμία, αυτή θα λυθεί με κλήρωση.

 • Αν κάποιος αγώνας διακοπεί για οποιονδήποτε λόγο (τραυματισμός κτλ.) θα καταμετρηθεί για θέματα ισοβαθμίας το πλήρες σκορ. Π.χ. Αν προηγείται ο Παίκτης Α του Παίκτη Β 6-1 2-0 και ο Παίκτης Β τραυματιστεί και εγκαταλείψει, το σκορ θα καταγραφεί ως 6-1 6-0. Αν ένας αγώνας είναι walk-over το σκορ θα καταγραφεί ως 6-0/ 6-0.

 • Αν παρόλα αυτά υπάρξει εκ νέου ισοβαθμία γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισόβαθμων ομάδων του group από τον Επιδιαιτητή παρουσία των ομάδων.

Διαδικασία Συμμετοχής Παικτών:

Στο sign-in της κάθε ομάδας πρέπει υποχρεωτικά να παρουσιαστούν δύο παίκτες, προκειμένου να θεωρηθεί πλήρης η ομάδα και να μπορέσει να συμμετάσχει. Αν δεν παρουσιαστούν στο sign-in δύο παίκτες, η ομάδα θα θεωρηθεί ως μη πλήρης και δεν θα συμμετάσχει στο Πρωτάθλημα.

Η δήλωση συμμετοχής της κάθε ομάδας πρέπει να γίνει υποχρεωτικά από τον/την προπονητή,τρια της και να υπογράψουν μπροστά στον Επιδιαιτητή , τουλάχιστον οι δύο παρόντες παίκτες,τρια. Ο/Η προπονητής,-τρια πρέπει να δηλώσει τους παίκτες,-τριες του, κατά περίπτωση, ως εξής:

1. Οι παρόντες παίκτες δηλώνονται υποχρεωτικά με τη σειρά που θα έχουν στην Πανελλήνια κατάταξη Ανδρών. Αν υπάρχουν ισόβαθμοι ή αβαθμολόγητοι παίκτες, δηλώνονται με την σειρά που επιθυμεί ο προπονητής τους. Η σειρά όλων των

Σελίδα 4

παικτών παραμένει όπως είναι στην αρχική δήλωση της ομάδας την 1η ημέρα, δεν είναι δυνατόν να αλλάξει καθ΄ όλη την διάρκεια των αγώνων. Ο αναπληρωματικός, που είναι ή αβαθμολόγητος ή με μικρότερη βαθμολογία από εκείνη των δύο βασικών, αν αγωνιστεί, μπορεί να αγωνιστεί μόνο ως Νο 2 και στα διπλά, ενώ στην περίπτωση χρησιμοποίησης αναπληρωματικού, η σύνθεση της Ομάδας ανάλογα με το ποιος παίκτης αντικαθίσταται μπορεί να έχει τις εξής μορφές:

1. Αντικατάσταση του No 1

Το No 2 αγωνίζεται ως Νο 1

Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως Νο 2

2. Αντικατάσταση του No 2

Το No 1 αγωνίζεται ως Νο 1

Ο αναπληρωματικός αγωνίζεται ως Νο 2

2. Δύο παρόντες βαθμολογημένοι παίκτες,τριες και ένας βαθμολογημένος μη παρών: Δηλώνονται οι παρόντες με τη σειρά που είναι βαθμολογημένοι και ο μη παρών δηλώνεται ως αναπληρωματικός. Επισημαίνουμε ότι για τον υπολογισμό της Σωματειακής βαθμολογίας των ομάδων, η οποία θα χρησιμοποιηθεί για την κατάταξη των Συλλόγων στα Groups δυναμικότητας μόνο σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προσμετρήσει η βαθμολογία μόνο των δύο παρόντων παικτών,τριων και όχι η βαθμολογία του/της αναπληρωματικού,ης, ακόμα και αν είναι μεγαλύτερη από εκείνη του ενός ή και των δύο άλλων. Όσο αφορά τη χρησιμοποίηση του βαθμολογούμενου αναπληρωματικού, σε κάποια συνάντηση, αυτό θα γίνει, με την προϋπόθεση ότι ο/η παίκτης,-τρια θα αγωνιστεί στη θέση που τον τοποθετεί η βαθμολογία του-της και όχι υποχρεωτικά ως Νο 2, όπως προβλέπεται για τους αβαθμολόγητους αναπληρωματικούς.

Στα διπλά μπορούν να αγωνισθούν όποιοι παίκτες από τους δηλωθέντες στο sign-in, επιλέξει ο προπονητής κάθε ομάδας, χωρίς κάποιον περιορισμό.

Ο Επιδιαιτητής ελέγχει και αλλάζει την σειρά δήλωσης των παικτών από το Σωματείο τους, αν διαπιστώσει λάθος στη δήλωση συμμετοχής.

Τα Σωματεία μισή ώρα πριν την έναρξη κάθε συνάντησης πρέπει να δίνουν στον Επιδιαιτητή κατά σειρά τους παίκτες που θα αγωνισθούν στα μονά. Δέκα (10) λεπτά αφού τελειώσουν τα μονά παιχνίδια παραδίδονται οι δηλώσεις των διπλών στον Επιδιαιτητή συγχρόνως και από τις δύο ομάδες αντιπάλους κάθε φορά. Αν στο διπλό έχει δηλωθεί παίκτης που αγωνιζόταν στο μονό που τελείωσε τελευταίο δικαιούται 30’ ξεκούρασης πριν αγωνισθεί στο διπλό.

* Ένσταση μπορεί να γίνει άμεσα για όλα τα θέματα Κανονισμών και διαδικασίας προς τον Επιδιαιτητή με παράβολο 100,0 €  από τον αρχηγό – υπεύθυνο του συλλόγου εκτός των αποφάσεων κρίσεως αγωνιστικού περιεχομένου όπου οι αποφάσεις του Επιδιαιτητή είναι τελεσίδικες.

Ο Επιδιαιτητής αποφασίζει και απαντά εγγράφως στον ενιστάμενο με βάση τους υπάρχοντες Κανόνες I.T.F. και Ε.Φ.Ο.Α. για θέματα Κανονισμών και Προκήρυξης Αγώνων.

Με εκτίμηση,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΚΙΟΥΣΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΝΙΚΟΛΙΑ ΠΑΣΣΑ

ΠληροφορίεςΠληροφορίεςΠληροφορίες
 • Διεύθυνση

  Λητούς& Ακτής 1
  Καβούρι - Βουλιαγμένη,16671

  Ακολουθήστε μας

 • Επικοινωνία

  phone icon

  www.iaenosi.gr
  sitemap
 •  
Φιλοξενία & Υποστήριξη : Level TGP © 2017 | web hosting & web development solutions